Hur jag får trafik till min blogg med trackbacks & twingly

En av de tekniker som jag hoppas mycket på för att vinna den här bloggtävlingen är trackbacks. Det påmnner en hel del om Twingly som vi tittat på tidigare men är en funktion mellan olika bloggar. Om jag i min blogg skriver ett inlägg och länkar till en annan blogg, t.ex. den här eller den här och sedan även anger länkarna i boxen som i Word Press heter Send Trackbacks. Inte alla bloggar stödjer trackbacks så om du är i begrepp att starta en blogg kan det vara viktigt att forska lite om detta. Själv kan jag dock inte se någon som helst anledning till varför man skulle välja en annan blogg än Word Press.

Twingly funkar ju likadant, men där behöver man inte ange länken i boxen Send Trackbacks däremot måste man ju pinga Twingly för att den ska förstå att man länkar till en Twinglyansluten webbplats, som t.ex. den här.

Vad som nu händer är att min blogg meddelar den blogg jag länkar till om att jag länkar till den. Den mottagande bloggen skapar sedan en kommentar i det inlägg som jag länkar till, om den mottagande bloggen stödjer Trackbacks. På så vis får jag in en bra kommentar i den mottagande bloggen med en länk tillbaka till mitt inlägg. Detta betyder två saker:

  1. jag får trafik till min blogg från den andra bloggen – besökare som blir intresserade av min blogg i kommentarsfältet och surfar vidare till mig
  2. jag skapar en länk till min blogg, detta är viktigt för webbplatsens synlighet i sökmotorer – ju fler länkar desto bättre och länkar från webbplatser med mycket trafik är ännu bättre.

Lycka till med Trackbacks och om du har några frågor, tveka inte att ställa dem i kommentarsfältet! :)

/Tobias Franzén

  • Share/Bookmark

Tags: , , ,