Symbolism kontra att faktiskt göra något …

Igår pratade jag i telefon med en god vän och vi diskuterade Earth Hour. Han kommenterade passande:

Om vi släcker lamporna i en timme så kan vi låtsas som att vi gjort någonting bra.

Earth Hour hade knappt någon påverkan på Sveriges elkonsumtion, what a shocker, och eftersom Sverige redan har en förhållandevis koldioxidsnål elproduktion så var utsläppsminskningen av de superläskiga koldioxiderna i princip obefintlig.

Det är i så fall roligare att läsa om, fundera över hur man kan stödja eller fundera över hur man kan skapa ett företag som faktiskt driver fram utvecklingen. Morgondagens Bill Gates kommer vara en entreprenör inom miljöteknologi, det skulle jag satsa lätt 50 kronor på. Det är teknisk utveckling framdriven av en sund oreglerad marknad påverkad endast av en politik som uppmuntrar rörelse från förbrukning av kol och olja mot nya spännande lösningar.

Det finns få politiker som inte är lamslagna av skräcken för klimathotet, eller skräcken för att bli påkomna som inte tillräckligt engagerade – men vissa står ut. De förtjänar vårt stöd.

/Tobias Franzén

UPPDATERING: DI skriver om Teslas nya modell också. Lustig mening på slutet -

För intresserade köpare finns det dock en hake. Tesla behöver ett lån på 350 miljoner dollar, 2,8 miljarder kronor, från den amerikanska staten för att få igång produktionen, rapporterar Business Week.

Varför är det bara statens om kan låna ut de 2,8 miljarderna? Är det någonting som jag missar? Vore inte detta ett fantastiskt tillfälle för en bank eller kapitalist att gå in med pengar, (utan att veta så mycket om företaget som sådant)?

  • Share/Bookmark

Tags: , , ,