Dagens resumé – Färjor och Facebook

Noterade lite snabbt två artiklar som verkade kul i Resumé, men där bara den ena var det.

Först snubblade jag över en artikel om TV-serien Färjan som gått, eller kanske fortfarande går, på kanal 5. Jag har inte hört av alla de klagomål från reklamare, PR-folk med mera som artikeln talar om, men det kan också ha att göra med att jag inte regelbundet talar med så många i de branscherna. Däremot så har alla jag talat med som arbetar med många olika saker i sina amatöranalyser av Färjan kommit fram till att det just är fullständigt lysande marknadsföring för Viking Line.

Det är ju ingen hemlighet vad som försigår på dessa färjor. Det är som en svennebanansemester till Kanarieöarna fast mycket billigare. Det handlar om att festa och göra saker som man nödvändigtvis inte skulle göra om man vara kvar hemma i stan. Människor vet ju detta och det är nog därför många åker. Att inte hymla med det är stort och ganska osvenskt men det sätter ju resan som sådan top of mind hos folk och varumärket kopplas ihop med drömmen om att få vara sådär underbart syndig som Finlandsbåtarna inbjuder till. Perfekt helt enkelt.

Nu är jag ju inte PR-konsult, så vad vet jag egentligen :)

Den andra artikeln som lät spännande hade rubriken: Bonnier spärrar Facebook. Jag kavlade upp ärmarna för att berätta hur fel jag tyckte att det var bara för att när jag läst artikeln snubbla över meningen: ”På grund av att en ny mask sprids via facebook har koppling från BT mot facebook blockerats tillfälligt. Återkommer med mer info under förmiddagen”, meddelar dataavdelningen på Bonnier Tidskrifter. som då indikerar att det kanske var ett rimligt beslut. Artikeln nyhetsvärde sjönk som en sten och jag orkar inte skriva mer om det :)

Trevlig kväll – nu ska jag ta mig en öl med min före detta chef som hade den goda smaken att anlita mig under lång tid på Musicbrigade.com, innan det blev uppköpt.
/Tobias Franzén

  • Share/Bookmark

Tags: , , , ,