Bra tv – The 1€ soup – Mat-TV med hjärta

Jag har en idé som jag gått runt och ruvat på rätt länge, men inte riktigt hunnit komma igång ordentligt med. I grund och botten är det ett välgörenhetsprojekt – ett soppkök egentligen, men som bara serverar gourmetmat. Genom att alliera sig med stjärnkockar, eller lyxrestauranger serverar vi sedan speciellt framtagen soppa som bara tillagas för detta ändamål. Kockarna får som uppgift att ta fram ett recept som max får kosta 1€, givet att man göra 100 portioner eller liknande. Maten ska mätta en rejält hungrig människa och man kan lägga till bröd. Service, ingredienser, serveringsutrustning, arbetskraft och recept får vi genom sponsring och ideellt arbete.

Inledningsvis tänker jag mig att serveringen sker en gång i veckan eller varannan vecka beroende på hur mycket arbetskraft man lyckas värva och hur bra det går med jakt på sponsorer och allianser. För att maten ska gå till rätt person så kräver vi en kupong för att servera mat, dessa kan man få på två sätt:

  1. genom att hämta en gratis hos ett natthärbärge
  2. genom att köpa en Situation Stockholm i anslutning till utskänkningen till höjt pris

Det är viktigt att vi får stå på en bra plats, Sergels torg, Södermalms torg, Medborgarplatsen eller liknande, för att sponsorer ska få tillräcklig exponering och för att man ska hitta till oss. Där behövs ett tillstånd från Stockholms stad och eller Polisen.

Detta tror jag man kan göra bra TV på, Samhälle, Matlagning, Entreprenörskap – allt i ett :)

/Tobias Franzén

  • Share/Bookmark

Tags: , , ,